Idén is tömegeket vonzott

2023.09.24. 21:30

A polgármester is színésznek állt a Komlói Amatőr Színházi Találkozón

Véget ért a kilencedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) – a mecseki városban szeptember 21. és 24. között tizenhárom versenyelőadást, köztük egy vajdasági produkciót láthatott a közönség.

Wald Kata

Fotó: Péter Szabó Zoltán

A nagyszabású, egyedülálló seregszemlén ezúttal is a magyar nyelvű amatőr színjátszás legjobbjai képviseltették magukat: érkezett társulat többek között Győrből, Veszprémből, Körmendről, Pécsről, Székesfehérvárról, Pápáról.

A gödöllői Garabonciás Színtársulat először szerepelt a KASZT-on. Móricz Zsigmond-B. Török Fruzsina Rab oroszlán című keserédes tragikomédiáját adták elő, amelynek érdekessége volt, hogy a férfi főszerepet Gémesi György, a település polgármestere alakította. A komlói Súgólyuk Színház produkciója idén is hatalmas sikert aratott: táblás ház előtt mutatták be Ken Ludwig: Hőstenor című bohózatát.

A zsűrit idén Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkották. A KASZT fődíját idén a győri RÉV Színház nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában