Több országon átívelő művészet

2023.09.08. 10:00

Egy kert mindig is jó alap volt egy festmény elkészítéséhez

Az amerikai impresszionisták nyomába ered az Exhibition on Screen sorozat harmadik évadának sikerfilmje, amelyet a pécsi Apolló Mozi szeptember 8-án délután 5 órakor vetít. 

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Már volt olyan alkotása az Exhibiton on Screen sorozatnak, amelyben a kertek kapták a főszerepet. Ez A modern kert festői: Monet-tól Matisse-ig címet viselte. Ebben az évadban azonban visszatértek a témához, és a filmet, amely a Festői kertek: Amerikai impresszionizmus és kertfestészet néven debütált, a Florence Griswold Múzeum népszerű kiállítása alapján készítették el. Maga az intézmény Connecticutban található, Florence Griswold egykori birtokán, ahol a korszak számos amerikai impresszionista festménye született. Az amerikai impresszionistákat francia művészek - mint például Renoir és Monet - inspirálták, de saját útjukat járták.

A film több helyre is az USA keleti partvidékére, az Egyesült Királyságba, valamint Franciaországba is elrepíti a nézőket, és természetesen a stúdiófelvételek mellett gyönyörű kerteket is megcsodálhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában