Kéttucatnyi sláger

2023.09.12. 10:30

Gimme! Gimme! Gimme! - Adj nekem egy Abba filmet!

Ha valaki azt hallja, hogy ABBA, akkor biztos, hogy jó öt számot fel tud sorolni a formációtól. A rajongók pedig most igazán örülhetnek, mert egy film készült a legendás együttesről Abba – A film néven, amelyet a pécsi Uránia Mozi szeptember 17-én délután 6 órakor vetít. A jegyvásárlás pedig már el is kezdődött rá.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A filmet Lasse Hallström rendezte, akinek munkája nemcsak egy koncertfilm, hanem egy portré is az ABBA színfalak mögötti életéről. Az alkotás a nagysikerű, tomboló ausztrál turnét követi nyomon, és kéttucatnyi sláger is elhangzik a filmben a fanok legnagyobb örömére.

Az alkotásnak van egy játékfilmes szála is, amely egy csetlő-botló ausztrál disc-jockey történetével kezdődik. Ashley mindenáron interjút akar készíteni a zenekar tagjaival, csakhogy mindig közbe szól a sors, hol nincs meg a sajtóigazolványa, hol átalussza a találkozót. Már feladná, amikor végül mégis összehozza őt a véletlen a formációval. Mire a turné véget ér, a riport is elkészül, és jöhet a búcsúdal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában