Egy maréknyi dollárért

2023.09.28. 11:00

Két csempészbanda háborújából akart meggazdagodni egy titokzatos idegen

Újra mozivásznon Sergio Leone dollár-trilógiája Pécsen az Apolló Moziban. Az alkotás első részét digitálisan restaurálva, 4K felbontásban, 5.1-es hangon, eredeti angol nyelven, magyar felirattal szeptember 28-án vetíti a mozi este 8 órakor.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A film főhőse a messziről érkezett, titokzatos Joe, aki a mexikói határon lévő kis településen akar meggazdagodni két csempészbanda háborújából, akik régóta rivalizálnak egymással. Helyesen okoskodik, hogy jól kijöjjön belőle, de a jó szíve eltéríti az üzlettől, de a jóságán majdnem rajtaveszít. Csupán a lélekjelenléte és a józan esze az, ami megmenti őt Ramón fogságából, amelyet követően már csak a bosszú hajtja Joet.

Az olasz-spanyol-NSZK koprodukcióban készült alkotást 1964-ben forgatta Sergio Leone, akinek nevéhez köthető az Amerikai-trilógia is, amelynek első része a sokak által kedvelt Volt egyszer egy vadnyugat.

A Dollár-trilógia főhősét a sármos Clint Eastwood játssza, akit ez a trilógia indított el igazán a filmes pályán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában