Kegyetlen világ

2023.09.30. 11:00

Mocskos pénzszerzés: feladja társát, hogy felmarkolja az érte járó díjat

A szeptembert zárjuk Sergio Leone dollár-trilógiájának utolsó felvonásával, A jó, a rossz és a csúffal, amelyet a pécsi Apolló Mozi szeptember 30-án délután 7 órakor vetít.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A film szereplői három férfi, akik a polgárháború elvadult világában három alaptulajdonság álarcát öltik magukra: a jót, a rosszat és a csúfat, viszont a jó nem jobb, a rossz nem rosszabb és a csúf nem csúfabb a másik kettőnél. De leginkább abban hasonlítanak, hogy mindennél jobban vágynak a pénzre.  

A film főhőse, a Jó, aki fejvadászként keresi a kenyerét, az ő társa a Csúf, aki egy körözött bűnöző. Pénz híján Jó feladja Csúfot a legközelebbi seriffnél, felmarkolja a vérdíjat, majd kiszabadítja társát, mielőtt azt felakasztanák. Az életük nem unalmas, de még izgalmasabbá válik, amikor hírét veszik egy temetőben elásott, jelentősebb mennyiségű aranynak. Ebbe a kincskeresésbe kapcsolódik be a Rossz.  Az 1966-ban készült filmet egyetlen alkalommal vetítik a pécsi Apolló Moziban digitálisan felújított képpel és hanggal, eredeti nyelven magyar felirattal. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában