Nagy habzásra készülnek

2023.09.28. 16:20

Rúzsa Magdi, Varga Viktor és Szikora Robiék is jönnek a Villányi Vörösbor Fesztiválra

Egy hét múlva, október 6-8-ig rendezik Villányban a Vörösbor Fesztivált. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellett kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A rendezvény hivatalos megnyitója a hagyományos borrendi bevonulással pénteken 18 órakor lesz a Villányi Franc színpadon (Rendezvénytér), amely után itt a Kacaj zenekar, a Kozmix (20 órától), Szikora Róbert és az R-GO, majd Dj Tomi és az Unterrock zenekar szórakoztat. A Fő tér mellett felállított REDy színpadon 19 órától Kozsó, majd M-Kovács Réka énekel, 21:15-től pedig éjszakába nyúlóan Redy Party veszi kezdetét. 

Szombaton a Rendezvénytéren 15 órakor tartják a hagyományos, ünnepélyes hordócsapolást, amely után a Bartók Béla Férfikar, a villányi általános iskola német nemzetiségi tánccsoportja, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar, az iskola mazsorett csoportja lép fel. 17:15-től a Konyha zenekar, utánuk a Don’t Stop The Queen, majd Bohemian Brass Band zenél. 21:15-től Rúzsa Magdi várja a közönséget, azután pedig tűzijáték és éjszakába nyúló bulira invitál Dj Tomi, valamint a Royal Zenekar. A REDy színpadon délelőtt 10 órától gyermekműsorral, majd kulturális csoportok fellépésével várják az érdeklődőket, 16 órától pedig ismét a zenének adják a teret: 16 órától a Cimbaliband Trio, majd Kéméndi Tamás harmonika művész és Győrfi Anna színművésznő előadása, 19 órától Varga Viktor koncertje szórakoztat. 20 órától tűzzsonglőr produkció kezdődik, majd a Nihil Chips koncertje és Dj Pepe Retro discoja várja a bulizni vágyókat.

A Diófás téren pénteken 15 órakor vadfőző versenyt rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai  szervezete, szombaton 15 órától pedig szimultán sakkot játszik Jeszenszky József mesterjelölt sakkozó. A délután folyamán lesz kézműves foglalkozás, 17 órától pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője beszélget a Villányi Borvidék borászaival.

A Villányi Vörösbor Fesztivál leglátványosabb programja, a villányi pincesortól a Rendezvénytérig tartó szüreti felvonulás szombaton 14 órakor kezdődik, emellett olyan kísérő programok is várják a látogatókat, mint tárlatvezetés a helytörténeti gyűjteményben, a Gál Pince és Bormúzeumban, Pincesétára is regisztrálhatnak a résztvevő a Csányi Pincészetben. A pincesoron 16 órától hordógurítás kezdődik, 17:30-tól a Bohemian Brass Band örvendezteti meg a közönséget.

A vasárnapi program teljes egészében ingyenesen látogatható. A Diófás téren 10 órától Szüreti Hálaadás - ökumenikus istentisztelet lesz, délután 14:30-tól a Villányi Általános Iskola Pöttöm Zenekara lép fel, 15 órától a Bolhazsák gyerekzenekar, 16 órától pedig Vermes Tímea, Rózsa Bernadett és Götz Attila musical előadása következik.

A részletes programokról az érdeklődők a https://villany.hu/programok/villanyi-vorosbor-fesztival-2023/ oldalon tájékozódhatnak.

Fesztiváljáratokat indítanak

A vendégek számára megerősített járatokat indít a MÁV Pécs-Villány között, a menetrendről a MÁV honlapján lehet tájékozódni. Ezen túlmenően október 7-én és október 8-án 1:00 órakor fesztivál vonat indul Villányból Pécs irányába a menetrend szerinti járatok díjszabása ellenében. Emellett fesztiválbusz is közlekedik mindkét nap 2:00 órakor Siklósra, Harkányba valamint Pécsre. A buszok a Csányi Pincészet elől indulnak, jegyet váltani az információs pavilonban van lehetőség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában