Csülköt készítettek

2023.09.12. 15:20

Villányban teker új videójában az amerikai vlogger

A híres borvidéket és környékét mutatja be új, a napokban közzétett több mint negyedórás videójában Willie Gevertz, a With Willie amerikai vloggere.

Balikó Gergely

Forrás: youtube

Fotó: WithWillie

A magyar feleségével több mint öt éve hazánkban élő, politikatudományból végzett és a történelem iránt élénken érdeklődő youtuber szórakoztató egyúttal ismeretterjesztő módon mutatja be az országot. Eddig 209 videó és több mint 12 ezer feliratkozó Willie mérlege. A Magyar Királyságból New Yorkba emigrált felmenőkkel is bíró amerikait még februárban szólaltatta meg portálunk, amikor Pécsett forgatott.

Egyik utolsó összeállításában az ország legdélebbi borvidékére, Villányba látogatott. Pécsről indulva a távot pedig, ahogyan azt illik, a híres Bzmot-vonaton tette meg. Az érkezés utáni gyors bringakölcsönzést követően fel is tekert a nagyharsányi szoborparkhoz.

A magyar szavakkal, mondatokkal kevert amúgy angol nyelvű, de magyarul feliratozott beszámolójában Willie megemlékezett az 1687-es törökverő nagyharsányi csatáról. Videójából azt is megtudhatjuk, hogy Villány egyik híres szőlőtermő dűlője, a Jammertal a csata után onnan sírva távozó oszmánokról kapta a nevét.

A vlogger ellátogatott a szintén méltán híres Ördögárok nevű dűlőbe, majd a Bock birtok szíve közepét jelentő családi pincében kóstolt kis túlzással muzeálisnak mondható évjáratokból. Hatalmas piros pontot kell beírnunk azért, hogy az amúgy is íncsiklandónak tűnő csülök-ebédet nem holmi életlen kenőkéssel, hanem egy igen veretes bicskával, egy grószi maskarával szelte fel az amerikai.

Willie új videójában nem hagyta ki a Villánykövesdi pincesor bemutatását sem, Palkonyán mesélt a falu különleges templomáról, és szarvasgomba-vadászoknál is vendégeskedett. Ugyanakkor a zsúfoltnak tűnő napon már nem sikerült a siklósi várhoz nyitvatartási időben odaérnie, de ez nem tölti el hiányérzettel a nézőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában