Második állomására érkezett

2023.10.21. 10:00

A zene hatására képes egy alkotás teljesen más fényben feltűnni

Az Ez neked irodalom? címet viselő zenés felolvasóest második állomásához érkezik október 21-én délután 4 órakor a Szabadkikötőben.

Czeczon Enikő

Fotó: PopTika

A második alkalom felolvasója Papp-Sebők Attila lesz, aki jelenleg a  Babeș–Bolyai Tudományegyetem pszichológiai szak hallgatója Kecskeméten. Attila verseit, aki 2022-ben Móricz Zsigmond ösztöndíjban részesült, többek között a Bárka, az Élet és Irodalom, a Helikon, a Jelenkor és a Tiszatáj is közölte. Jelenleg első kötetén dolgozik a fiatal költő, amellyel szintén 2022-ben szerepelt a Petri György-díjra jelöltek listáján. A zenét az est folyamán Jakab Viola szolgáltatja majd, aki jelenleg a Pécsi Tudományegyetem hallgatója.

Papp-Sebők Attila az irodalom és a zene kapcsolatáról így mesélt egy nekünk adott interjújában: "A zene hatására képes egy alkotás teljesen más fényben feltűnni. Így vagyok például Radnóti Bájoló című szövegével. Versként is közel áll hozzám, de dalként még inkább. Hiszem, a mi irodalmi felolvasóestünk alatt is megvalósul e kettősség, és azt is, hogy a közönség élvezni fogja."

Az est moderátora Rónoki Bertalan lesz.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában