Skandináv filmek

2023.10.12. 10:30

Egy Melankólia nevű kisbolygó halad egyenesen a Föld felé

Hogyha skandináv filmekről van szó, akkor Lars von Trier rendező neve megkerülhetetlen. Nem is véletlen, hogy az október 12. és 15. között zajló Skandináv Filmfesztivál keretében a direktor két alkotását is műsorra tűzi a pécsi Apolló Mozi. Az egyik az október 12-én este háromnegyed 8-kor vetített Melankólia.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

Justine és Michael házasságukat ünneplik egy nagyszabású összejövetel keretében a nő nővére, Claire és annak férje, John hatalmas házában. Claire mindent megtesz, hogy a parti sikeres legyen, de az mégis kudarcba fullad. Felszínre törnek az elfojtott családi feszültségek, úgy tűnik, hogy a kapcsolatok megbomlanak, és elindulnak a végzetes szakadások felé. Ezzel párhuzamosan pedig egy Melankólia nevű kisbolygó halad egyenesen a Föld felé.

Ez a 2011-ben készült film olyan színészeket vonultat fel, mint Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård és még sokan másokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában