Bor, vigasság, programok

2023.10.08. 21:30

Meghozta a sikert a legjobban várt fesztivál

Nagy sikerrel, szórakoztató programokkal, a legfinomabb borokkal és a legnagyobb bulikkal zajlott az idei, 35. Villányi Vörösbor Fesztivál.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

A bor városában minden évben október első hétvégéje a legnagyobb ünnep, a villányiak a nagy rendezvények közül ezt várják legjobban, erre készülnek a leginkább egész évben. Az idei szezon rendezvényeire egyébként sem lehetett panasz, de a Vörösbor Fesztivál idén is a legnépszerűbb esemény volt Villányban. Három napon át szórakoztató napközbeni programokkal, és fergeteges esti koncertekkel telt a fesztivál. A Pincesor felső részétől a Rendezvénytérig mindenhol volt látnivaló, és persze inni- és ennivaló is. A pincesor, a Fő tér mellett felállított REDy színpad és a Rendezvénytér Villányi Franc színpada között hömpölygött a tömeg, és gyakran lehetett látni fesztiválozókat e-rollerrel közlekedni, amelynek köszönhetően másoknál előbb érhettek oda a következő programra. A pénteki látogatószám rekordközeli volt, ezen a napon Kozsó, a Kozmix, valamint Szikora Róbert és az R-GO fő koncertjével telt az este. 

Fotó: Zs. K.

A szombati nap leglátványosabb része a Pincesor felső részétől a Rendezvénytérig tartó szüreti felvonulás volt, melyen több mint 30 hagyományőrző csoport vett részt, rajtuk kívül lovasok és traktorosok is kísérték a több mint 700 főből álló menetet. A Rendezvénytér színpadán ezután a borrendek képviselői, az idei évben megválasztott Borkirálynő és Borkirály, a kisbíró, valamint Mayer István polgármester köszöntötték együtt a 35. Villányi Vörösbor Fesztivál közönségét. A városvezető megköszönte a felvonulás résztvevőinek, hogy jelenlétükkel, közreműködésükkel ezúttal is emelték a rendezvény fényét, majd a hagyományos, ünnepélyes hordócsapolás, és a közös koccintás következett.

Ezután a Bartók Béla Férfikar bordalai örvendeztették meg a közönséget, majd folklórműsor vette kezdetét. 

A pincesoron mindeközben hordógurító versenyt rendeztek, melyet tavaly először – Mayer István polgármester ötlete nyomán – valósított meg a Villányi Borvidék. A második évben megrendezett versenyt Gombás Ádám nyerte, aki Győrújbarátról érkezett, és visszatérő fesztiválozó, illetve ismételt győztes, hiszen tavaly is neki sikerült a legrövidebb idő alatt a hordót felgurítania a pincesor felső része felé. Az egyik jelentkező, Marosi Tamás úgy döntött, gurítás helyett inkább felemeli és kézben tartva viszi végig a hordót a megadott távon, ezzel a második legjobb időt „futotta” a harmadik versenyző, Tóth Imre előtt. A hordógurításra két hölgy is vállalkozott, nekik a közönségtől hatalmas taps és – főként a férfiaktól – kiemelt figyelem jutott.

Fotó: Zs. K.

Szombaton este a REDy színpadon Varga Viktor adott koncertet, bár a színpadon kevesebbet láttuk az előadót, hiszen ő inkább a közönség között énekelt. Ezt követően tűzzsonglőr bemutató, és rock dalokkal a Nihil Chips szórakoztatott. A Rendezvénytéren a Don't Stop the Queen alapozta meg a hangulatot Rúzsa Magdi előtt, a rá váró közönség teljesen megtöltötte a teret. 

 

A Villányi Vörösbor Fesztivál vasárnap ingyenes programokkal várta a látogatókat. Ezen a napon a Diófás téren szüreti hálaadással - ökumenikus istentisztelettel indult a nap, majd délután a Villányi Általános Iskola Pöttöm Zenekara, a Bolhazsák gyerekzenekar, valamint Vermes Tímea, Rózsa Bernadett és Götz Attila musical előadása szórakoztatta a vendégeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában