Gulyás Dénes volt a vendég

2023.10.29. 22:05

Sírós és nevetős történetek is előkerültek

A Halász-kastély Kastélymesék sorozatában legutóbb Gulyás Dénes, a Pécsi nemzeti Színház operaigazgatója, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes- és kiváló művész mesélt hallgatóságának.

Bama.hu

A feol.hu írta meg, hogy különleges vendégek különleges helyszínen mesélnek különleges kastélyokról, szívükhöz közel álló épületekről, és az ezekhez kapcsolódó személyes történeteik segítségével hívják rendhagyó kalandozásra hallgatóságukat a kápolnásnyéki Halász-kastély Kastélymesék sorozatában. Október 20-án Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes- és kiváló művész mesélt hallgatóságának.

„A hatvanadik év után többet tekintünk talán vissza, mint előre. Szerencsés, akinek van oka a hatvanadik után is előre tekinteni. Én a szerencsések közé tartozom, hiszen Pécs, a Pécsi Nemzeti Színház nem engedte - s hála Istennek most sem engedi, még legalább két és fél évig - hogy az elmúlt évtizedek felé nézzek. A napokban gondolkodtam el azon, hogy kilenc és fél évvel a hatvanadik után visszanézzek, vagy engedjem el inkább a múltnak kezét. Nem nagyon szorongatja az én kezemet. Elképesztő 52 év, ami a pályán mögöttem van. Olyan hosszú és gazdag, hogy fárasztó lenne, olykor ijesztő, s talán lehetetlen is elemezve visszanézni. Olyan ez a valamivel több, mint fél évszázad, mint amiről ott a versben a favágó beszél, amikor azt mondja: bársonyon futnak perceim. Nehéz, mint a favágóé, de az évtizedeim bársonyon futottak, és sokszor nyúltak csiklándani a nyakamba. Nem vissza, hanem inkább előre és szétnézek, s mosolygok, mert van okom a mosolyra.”

Vendége, Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes gondolataival vezette fel a Kastélymesék sorozat legújabb estjét pénteken Rodics Eszter kastélyigazgató. 52 évet ívelt át a különleges utazás, amelyre elragadta közönségét a kiváló művész: egy csodálatos karrier fantasztikus helyszínein, sírós és nevetős történetekkel, kedvességgel, bölcsességgel, szeretettel, megható és elgondolkodtató pillanatokkal. Egy London melletti lenyűgöző kastélyból indulva, a milánói Scala-n és a New York-i Metropolitan Operaházon át a noszvaji De La Motte palotáig szebbnél-szebb, különlegesebbnél-különlegesebb épületeket bemutatva érkezett vissza a szívéhez a jelenben legközelebb álló Pécsi Nemzeti Színház épületéhez, amelyet fáradhatatlanul és mély hivatástudattal igazgat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában