Bronz és arany

2023.11.20. 16:20

A híres „siklósi különítmény” ismét szépen teljesített

Idén november 16. és 18. között rendezték meg a szlovákiai Galántán a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyt, melyre a Siklósi Zeneiskola hegedűs növendékei minden évben hivatalosak. Dolgos Éva tanítványai ezúttal is szép eredményeket értek el a rangos versenyen.

Rajnai-Zsíros Krisztina

– Szép, ügyes hegedülést követően két bronz és két arany minősítéssel tértünk haza. Bronz minősítést kaptak Zichy Mária Jozefa és Szamosi Benedek Szabolcs, arany minősítés és II. díjas lett Vertike Anna Viola, és ugyancsak arany minősítéssel és I. díjjal érkezett haza Krutek Anna. Hálás szívvel köszönjük Agárdiné Hohmann Anette zongorakíséretét, valamint a „Siklósi Zeneiskoláért Alapítvány” vezetőségének, hogy az első szóra azonnal a segítségünkre siettek, és befizették a nevezési díjakat. Mindemellett a kedves, lelkes szülők elsősorban anyagi, de mindennemű támogatását ahhoz, hogy ez a szép és emlékezetes esemény megtörténhetett a versenyzőkkel – mondta Dolgos Éva hegedűtanár.

A pedagógus büszkén és szeretettel gratulált a növendékeknek, és ismételten köszönetét fejezte ki a fent felsoroltaknak a szép eredményekért. Dolgos Évának 12 éve folyamatosan vannak olyan növendékei, akiknek köszönhetően immár úgy emlegetik őket, mint a híres „siklósi különítmény”. Mindebben az a rendkívüli, hogy sosem csak egy-egy gyerek kerül oda Siklósról, hanem rendszeresen szép számmal tudnak jelen lenni és mindig nyerni is.

Dolgos Éva legutóbb a zeneiskola őszi hangversenyén miniszteri elismerő oklevelet kapott, melyet Riegl Gábor polgármester és Márki Norbert, az intézmény igazgatója adott át. Ezt megelőzően pedig a Vármegyenap keretében az általa alapított Dolce Hegedűegyüttest tüntették ki Kulturális és Művészeti díjjal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában