Vasútmodellek és kézműves sarok

2023.11.12. 16:20

Apanevelde és krimidráma lesz A mi kis falunk tévésorozat két közkedvelt sztárjával

A Pécsi Kulturális Központ három helyszínén, uránvárosi és kertvárosi művelődési házakban két tucat kultúrműsor várja novemberben az embereket.

Mészáros B. Endre

Lovas Rozi színésznő

Fotó: Nagy Zoltán

Nevkó Baba-Mama Klub lesz november 14-én kedden 9.30 órától a PKK Apáczai Művelődési Házban. Az énekes, mondókás foglalkozást 3 év alatti gyermekeknek szervezik. Ugyancsak 14-én kedden, de a PKK Apáczai Közösségi Házban (Pécs, Tolsztoj u. 10.) és délután 17 órától kertészeti beszélgetésen tárja fel az örökzöldek kerti titkait és az adventi koszorú készítésének fortélyait Buzás László nyugdíjas kertészmérnök. A foglalkozás után ingyenes tanácsadásra is lehetőség van. 

A Pécsi Kulturális Központban november 16-án csütörtökön 18 órakor A lélek és az ember kapcsolata – Avagy mit is keresünk itt a földön? címmel Kiss Balázs Kunó tart előadást. November 17-én pénteken 19 órától Aradi - Varga Show lesz. Humor, stand-up, zene alkotja Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák vidám, zenés humorestjét, 2x45 percben a PKK Apáczai Művelődési Házban. 

November 18-án 10 órakor nyílik és két napig zajlik a Vasútmodell Kiállítás és vásár a Pécsi Kulturális Központban. Ugyanitt november 20. hétfőn 18 órakor indul és kéthetente találkoznak újra a bűvész szakkör tagjai Richard Davidson vezetésével. 

Szintén a PKK-ban november 21-én 14 órakor Sakk, Társasjáték és Kártya Klubban találkozhatnak a társaságra vágyó, játékos kedvű nyugdíjasok, akik aztán kéthetente keddenként (páratlan heteken) jönnek újra össze.

A PKK Apáczai Művelődési Házban november 23-án 9.30 órától rendezik a Manó Mozgó énekes, mondókás tornafoglalkozást 1–3 éves korú gyerekeknek. November 24-én 15 órakor nyílik az Adventi Kézműves Sarok ugyanitt. Karácsonyra hangolódva, az adventi időszakban, heti rendszerességgel, összesen négy alkalommal hozzák össze a kreatív munkára készülő gyerekeket és szüleiket. Karácsonyi díszek, asztaldíszek, képeslapok és egyéb karácsonyi dekorációk készíthetők tehát november 24. és 30., december 8. és 15-én. 

Ugyancsak a PKK Apáczai Művelődési Házában november 24-én 19 órától Lengyel Tamás Kitolás címmel tart apanevelő előadást. Szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok következményeiről is.

Ugyanitt november 25-26-án az A+B Galéria tart festményvásárt kortárs művekből. 

A Pécsi Kulturális Központban november 28-án 14 órakor A játék, a tánc és az olvasás szerepe életünkben címmel Keszi Erika előadása szól elsősorban nyugdíjasoknak. 18 órától pedig Gasztro-bor klub zajlik. 

A PKK Apáczai Művelődési Házban november 28- án 19 órától színjáték látható A mi kis falunk két sztárjával, Lovas Rozival és Lengyel Tamással. A Dennis Kelly: Árvák című előadás kamaradráma, egy lebilincselő krimi történet előítéletekről, gyűlöletkeltésről, társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról a Manna és a Szentendrei Teátrum produkciójában. 

Pöttöm Kreatív Kuckó zárja a hónapot november 30-án 9.30-órától a PKK Apáczai Művelődési Házban, vagyis gyurmázó, kirakós, rajzoló-firkálgató, építőkockás kreatív foglalkozáson ügyeskedhetnek a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában