Új kötet

2023.11.24. 12:00

Bemutatták Az első pelustól az iskoláig könyvet a kiegyensúlyozott szexuális nevelésről

Mohay Réka

Fotó: S. V.

November 21-én mutatták be Eberlein Éva családi coach új könyvét, mely a szexuális nevelés gyermekkori relevanciájára világít rá, Az első pelustól az iskoláig címmel. A keresztény szemléletű szerzővel Helstáb Ákos, a Ciszterci Nevelési Központ igazgatója, az organikus pedagógia képviselője beszélgetett a Pálos Lelki Központban.

A beszélgetésről videó is készült, így akik lemaradtak a bemutatóról, de kíváncsivá tette őket a téma, a Magyar Pálos Rend Youtube-csatornáján visszanézheti az eseményt.

– Meghallgatva a szerzővel való beszélgetést, jobban ráláthatunk arra, hogy az ún. szexuális felvilágosítással szemben mennyivel többet nyújt a valódi, következetes szexuális nevelés. Korunkban a legtöbb szülőnek, valamint a szülőség előtt álló férfinak és nőnek minimális mértékben volt része igazi, keresztény alapokon álló szexuális nevelésben. Kiemelten fontos, hogy egy olyan nemzedék induljon útnak, mely tisztában van saját szexualitásának jelentésével és jelentőségével, és arról hiteles forrásból: a szüleiktől halljanak a gyerekek – írják a könyvbemutatónak otthont adó Pálosok a feltöltött videóhoz kapcsolódva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában