Moziajánló

2023.11.25. 10:30

Csendes forradalom: nők ragadják magukhoz az irányítást

November 25-én műsorra tűzi a pécsi Apolló Mozi a Verzió Filmfesztivál keretében a Nők a kormány mögött című filmet is este 7 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Cat és Hannah – a film rendezői is – huszonéves brit nők, akik egy 3 ezer kilométeres utazásra indulnak a közép-ázsiai Pamír főúton, amely átszeli Kirgizisztánt, Üzbegisztánt és Tádzsikisztánt. Fárasztó útjuk során különböző háttérből érkező nőkkel találkoznak, és egy nőmozgalmaba is belebotlanak. Az utazás során Cat és Hannah felfedezik, hogy a nők hogyan indítanak változásokat saját közösségükben, és mindeközben arra is rájönnek, hogy a feminizmus több formában létezik, és még a legkisebb változás is lehet egy csendes forradalom.  

A film vetítése után kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelynek résztvevői Katus Eszter oknyomozó újságíró, Máté Éva adjunktus PTE TTK FFI Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék, és Nyirati András az Emberség Erejével Alapítvány vezetője. A beszélgetést a  PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékről Murányi Kata vezeti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában