Fontos a barátság

2023.11.08. 10:00

Csibeként él egy sas a baromfiudvarban

Egy újabb animációsfilm várja a gyermekeket és szüleiket a pécsi Cinema Cityben november 8-án. A Szárnyalj! című alkotást három alkalommal – 14:30; 16:30; 18:30 – tekinthetik meg aznap a nézők.

Czeczon Enikő

Forrás: jegy.hu

Egy buzgó kiscsibe a főhősünk ebben a filmben, aki jó kedvű, kalandvágyó rosszcsont és a szárnyait is kitárja egy ragadozó madár felé. Egy csirke, ha sas lát elbújik, betojik és futásnak ered, ebben a filmben azonban nem, hiszen a főhős kiscsibénk egy olyan sast ismer, akivel együtt lakik a baromfiudvarban, de ő nem repül, nem ragadoz és nem vijjog, elvegyül a csibék között, és nem is tudja magáról, hogy neki egy sziklaszirten kellene fészkelnie. A sas és csibesrác barátsága azonban átmeneti, hiszen az előbbi egy idő után rájön, hogy valami stimmel vele, akinek így össze kell szednie a bátorságát, és neki kell vágnia egy hosszú vándorútnak, hogy rátaláljon a saját fészkére. És ha van egy kis mázlija, jó haverja, a bátor kiscsirke is vele tart, és megvédi, ha bajba kerül. 

A film egyik rendezői székében Nigel W. Tierney, aki dolgozott a nagysikerű Végre otthon! című animációsfilmen, a másikban pedig  Dong Long ül, akinek ez az első munkája. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában