MárkusZínház

2023.11.20. 07:00

Ez aztán a kaland! Bekukkanthatunk a Mikulás szobájába

Csodás hírrel jelentkezett a MárkusZínház: levelet kaptak a Mikulástól, aki arról biztosítja a gyerekeket és a szüleiket, hogy idén is ellátogat Pécsre.

Czeczon Enikő

Az idén is berendezték a Mikulás szobáját a MárkusZínházban.

Fotó: Löffler Péter

Ha minden csillag a helyén áll, akkor november 23-án éjjel, az északi széllel érkezik a Télapó Csengő szarvasával és beköltözik szeretett pécsi műhelyszobájába. Ezt követően pedig három héten keresztül lehet belesni ebbe a csodákkal teli szobába, amikor a Mikulás épp nem tartózkodik ott, mert mikor hazaér, akkor alaposan behúzza a függönyt, hogy senki se pillanthassa meg.

A helyszínen a Mikulás segédje, a Szoba éltetője, a Tárlatvezető Pilári Lili Eszter lesz, akitől a család apraja-nagyja megtudhatja, hogy miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használ a mindennapokban a Mikulás, de az is kiderül, hogy mi a kedvenc sportja kedvenc piros ruhás apónknak, valamint az is, hogy hogyan hívják kedvenc rénszarvasát, miért tesz kisfókákat a párnája alá, mennyi különös nyelvet beszél, és hogy hogyan tájékozódik az égen.

A Mikulás arra is megkérte a MárkuSzínházat, hogy tegyék ki idén is azt a bizonyos, nagybetűs Postaládát, amelybe a pécsi és a Pécs környéki gyermekek leveleiket küldhetik. November 15-től már dobálhatók is be az üzenetek.

Gondolkodtatok már azon, hogy mit csinálhat a Mikulás egész évben, mivel tölti szabadidejét, amikor nem az ajándékokkal foglalkozik, vagy levelet olvas? Ha nem, akkor most érdemes ezt végig gondolni, mert egy különleges rajzpályázattal is emelik a karácsonyi hangulatot a MárkusZínházban. A Mikulást kell lerajzolni kedvenc tevékenysége közben, amit személyesen lehet leadni a Télapó pécsi rezidenciáján található piros postaládájába december 15-ig, s a neki legjobban tetsző rajz alkotóját egy különleges, az Északi-sarkon készült ajándékkal lep majd meg. Három kategóriában várják a rajzokat: óvodás, kisiskolás és nagy gyerek. Utóbbi a felsősöket és a felnőtteket takarja.

Igazi izgalmak várják a nézőket

Nemrég érkezett a levél a drága mélyen tisztelt nagyérdemű részére a MárkusZínháztól, hogy a sok utazással és várakozással teli ősz után végre megnyitják a 2023/2024-es színházi évadot. Novembertől sok izgalmas programokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pécs belvárosában. Ebben az évben november 24-től egészen december 9-ig a Mikulás foglalja el a Márkus Színt. December 17-én és 24-én elmesélik a Betlehemi történetet, amely darab megidézi az archaikus bábtáncoltató betlehemezők hagyományát énekekkel, marionett bábokkal, sok közös játékkal, de a nagyok újra vagy először meglátogathatják a Grand Hotelt is, ahol Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben regénye elevenedik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában