Újrakezdés

2023.11.19. 10:00

Félrecsúszott tervek: komornyiknak áll a megözvegyült férfi

Francia filmeket minden évszakban és minden hónapban öröm nézni. November 19-én a pécsi Cinema City műsorra tűzi azt a francia produkciót, amely a Vendég a francia kastélyban címet viseli.

Czeczon Enikő

Andrew Blake, a nemrég megözvegyült férfi elhagyja Londont, hogy visszatérjen arra a franciaországi birtokra, ahol egykori feleségét megismerte. A boldogabb idők emlékeit idézné fel a látogatás során, de a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Blake kénytelen eljátszani a komornyik szerepét, hogy a birtokon maradhasson, ahol a ház különös úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül megismeri Odile-t, a határozott szakácsnőt, Philippe-et, a park végében remeteként élő, morózus mindenest, Manont, a fiatal takarítónőt. A férfi hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. Blake, aki kezdetben már semmit sem várt az élettől, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen.  

A filmet Gilles Legardinier rendezte, akinek ez az első rendezése, aki főként regényíróként tevékenykedik. 2014-ben ő volt a harmadik legkelendőbb író Franciaországban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában