Bama.hu videó

2023.11.18. 15:40

Szerelem, kémkedés, gyilkosság, harc a békéért – mindez novemberben (videók)

Romantikus könyvet olvasni minden évszakban, és minden hónapban öröm, így novemberre is ilyen köteteket ajánlott a Csorba Győző Könyvtár munkatársa, Hári Viktória. Na meg persze a Harry Potter-könyvsorozatot, valamint az ehhez a világhoz kapcsolódó vagy éppen a hangulatához hasonló művet.

Czeczon Enikő

Amikor kint esik az eső, akkor jó választás egy bögre forró ital, egy meleg pokróc és egy jó romantikus regény, ami képes kiszakítani a mindennapok őszi szürkeségéből, és megmelengeti fagyoskodó szívünket és lelkünket.

Szerelem egy valóságshowban és Rómában

Elsőként egy romantikus ifjúsági regényt ajánlott Hári Viktória az olvasóknak, amely a Halld a szív szavát címet viseli. A kötet szerzője Róbert Katalin, aki egy különleges valóságshowba helyezte történetét, ahol tizenhat-húsz éves fiatalok mérik össze ügyességüket. Itt találkozik a két főhős és egymásba szeretnek, de sosem vezet egyenes út a boldogságig, így nekik is szembe kell nézniük pár akadállyal.

A másik ajánlott szerelmes kötet Anthony Capella-tól A szerelem étke, amely Rómában játszódik. A történet női főhős Laura ösztöndíjjal jut ebbe a csodás városba, ahol megismerkedik Tommasoval, aki el is akarja csábítani a lányt, viszont nem tud főzni. A megoldást a fiú barátja jelenti, aki egy olasz étteremben dolgozik, mint séf. Bruno segít Tommasonak, viszont itt jön a csavar: Bruno beleszeret Laurába, Laura pedig Tommasoba.

Nincs ősz Harry Potter és barátai nélkül

A Csorba Győző Könyvtárban az összes Harry Potter kötet megtalálható, méghozzá több példányban is, így biztos, hogy senki sem marad varázslatos olvasmány nélkül, és már elérhető a könyvtárban a Harry Potter Varázsalmanach is, amely az első hivatalos mágia kézikönyv J. K. Rowling sorozatához.

Megcsavartuk egy kicsit a történetet, mert amellett, hogy mindenkinek teljes szívből ajánljuk a Harry Potter könyvsorozatot, arra kértük Hári Viktóriát, hogy olyan köteteket ajánljon, amelyeket az eredeti hétrészes kötetfolyam karakterei olvasnának.

Különleges fiú különleges fiúról olvasna

A könyvtár munkatársa úgy gondolja, hogy Harry Potter szívesen olvasna olyan különleges fiúról, mint ő maga is, így egyértelmű, hogy Rick Riordan A villámtolvaj című könyvre esett a választás. A történet szerint a tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolájából, mert nem képes távol tartani magát a bajtól, mint, ahogy Harryék sem tudták soha. Percy élete tele van furcsa dolgokkal, hiszen mitikus szörnyek kezdenek megjelenni életében, és nem várt feladatok várnak rá: megtalálni és visszaadni Zeusz ellopott holmiját, majd békét teremteni Olimposzon.

Egy rejtélyes ügy nyomába erednek

Ronald Weasleynek, Harry egyik legjobb barátjának biztosan tetszene Irene Adler tollából a Sherlock, Lupin és én sorozat első kötete, A fekete dáma, amelyben a híres detektív és a gáláns szélhámos legjobb barátok. Egy kis francia városban ismerkedik meg velük Irene, akik végül hárman vetik bele magukat egy rejtélyes nyomozásba, mint ahogyan azt Harry, Hermione és Ron is tette történetük során megannyiszor.

Lázadóknak lázadókról

Az okos Hermione Granger kisasszony egy olyan kötetet biztosan szívesen olvasna, amely lázadó nők történeteit tartalmazza, hiszen ő maga is szívesen szegi meg a szabályokat barátai kedvéért. Így neki tökéletes választás lenne a Lázadó lányok meséje című könyv, amelyben olvashatna Coco Chanelről, Kleopátráról vagy éppenséggel Frida Khaloról.

A citrompor az igazgató gyengéje

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatójának, Albus Dumbledorenak a gyengéje a citrompor, így biztos, hogy szívesen olvasna olyan könyvet, amelyben a citromnak is szerep jut. Ilyen kötet például Joanne Fluketól a Zöldcitromos pite és gyilkosság, amelyben a főhős, Hannah egy megölt nő holttestére bukkan, aki bele is veti magát az ügy megoldásába.

A válaszért el kell olvasni a könyveket

A sorból nem hagyhattuk ki mindenki kedvenc Perselus Piton professzorát, akinek biztosan tetszene Borisz Akunyintól a Kémregény című kötet. Hogy miért? Erre a választ az tudja, aki olvasta a könyveket vagy látta a filmeket, viszont, aki még egyiket sem tette meg, az pótolja, ha tudni szeretné a magyarázatot a kérdésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában