Még jelentkezhetnek a diákok

2023.11.28. 19:15

Két versennyel is készülnek a Kodály-napokra

A Kodály-napok keretében a Kodály Zoltán Gimnázium meghirdette a Vármegyei Versmondó és Szépkiejtési Versenyt, melynek időpontja december 15-e.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Hegedűs Márk

A versmondó megmérettetésre két verssel kell készülnie a jelentkező iskolásoknak. Az egyik alkotásnak, Kölcsey Ferenc Hymnus című művének 200. évfordulójára emlékezvén, bármely magyar költő szabadon választott alkotása kell hogy legyen, amely a haza sorsával foglalkozik, míg másik műként egy szabadon választott Tandori Dezső művet kell elszavalni.

A szépkiejtési versenyen minden résztvevőnek egy az intézmény által kapott, mindenki számára azonos, 20-25 soros szöveget, és egy szabadon választott, a versenyző által hozott 20-25 soros gépelt szöveget – a választott próza irodalmi igényű, köznyelvi szöveg kell, hogy legyen, amelyben nincs párbeszéd, és eredetileg is magyar nyelvű, nem fordítás – kell felolvasni.

A versenyekre nevezni a diákoknak december 5-ig lehet. A kitöltött jelentkezési lapot a gimnázium címére, vagy Hencsné Tóth Zsuzsa tagozatvezetőnek – [email protected] – kell küldeni.

A jelentkezési lapok és további információk a megmérettetésekről a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium oldalán találhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában