Kétszáz épület

2023.11.24. 15:40

Már épül az idén is megújuló mézeskalácsfalu Geresdlakon

Mohay Réka

Fotó: Habjánecz Tibor polgármester

 Több mint tízéves hagyomány Geresdlakon, hogy adventre az egész település makettjét elkészíti a lakosság, nem is akármilyen módon: mézeskalácsból mintázzák meg a település házait és épületeit.

Fotó: Habjánecz Tibor polgármester

– Összesen több mint kétszáz házról van szó, megjelennek intézményeink, az iskola és a templomok is. Különleges illatához és hangulatához színes égők társulnak, amelyekkel az apró épületeket kivilágítjuk

 – mondta el lapunknak Habjánecz Tibor, Geresdlak polgármestere. A kezdeményezés különlegességének híre a vármegye határon is átível, néhány éve a Zala megyei Szepetnek a baranyai település mintájára készítette el saját falujának mását karácsonyi süteményből.

A geresdlaki makett a három településrészt, Püspöklakot, Geresdet és Kisgeresdet is elkülöníti, domborzati szempontból is visszaadva a falu képét.
A mézeskalácsfalu egész évben látogató, kivéve az advent előtti néhány hétben, ugyanis ilyenkor minden évben megújítják, új illatos sütemény maketteket készítve. Idén advent első vasárnapján, december 3-án nyitják meg a friss, különleges geresdlaki mézeskalácsfalut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában