Látványos volt

2023.11.13. 19:15

Római kori hagyományőrzőkkel rendezték meg a Márton-napot Nagyharsányban

Látványos Márton napot tartottak – az esős időjárás miatt szombat helyett – vasárnap Nagyharsányban a községi önkormányzat, az Ében Tanoda és a Victorem Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Czene Zoltán

A játszótér előtti téren már 14 órától várták a résztvevőket, hiszen bemutatót tartottak a római kori hagyományőrzők, majd a gyerekek az Ében Tanoda munkatársainak segítségével Márton napi lámpásokat készítettek. A résztvevőknek Kanász Imre pedagógus, helytörténész tartott előadást a Márton napi hagyományokról, amely után az óvodások adták elő Szent Márton legendáját. A szép számú közönség a gyerekekkel és a szülőkkel lámpásokkal, a hagyományőrzők pedig fáklyákkal a kezükben ezután a Tóth Pincéhez vonultak, ahol újborkóstolóval várták őket. Visszatérve a játszótér melletti területre tűzzsonglőr show-val, máglyagyújtással és Maurer Patrik vezetésével táncházzal zárult a program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában