Negyvenkét műalkotás

2023.11.30. 21:45

Újra csattan az aukciós kalapács a Kodály Központban

A tavalyi, a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem által támogatott Aukció 2022 nevet viselő programot nagy érdeklődés övezte, és hatalmas sikerrel zárult. Így nem meglepő, hogy nem marad Pécs az idei évben sem aukció nélkül, ami még mindig páratlan eseménynek számít a felsőoktatási intézmények gyakorlatában.

Czeczon Enikő

Ez az esemény, amelynek fővédnöke dr. Hoppál Péter kormánybiztos, továbbra is teret biztosít az alkotások és a művészeti szellemi termékek kibontakozásához, valamint ösztönzi és bátorítja az ifjú művészeket.

A november 30-ai Zsolnay Negyedben tartott sajtótájékoztatón kiderült a 2023-as PTE Művészeti Kar Aukció idei dátuma december 8-ára esik. Az esemény helyszíne pedig a Kodály Központ lesz, ahol délután 5 órakor startol a rendezvény, amivel kapcsolatban mind az alapítvány, mind az egyetem azt szeretné, hogyha hagyománnyá válna. A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy több mint negyven lenyűgöző alkotás kerül majd  kalapács alá idén.
Az eseményen beszédet mondott Bódis József, az alapítvány kuratóriumi elnöke, aki visszaemlékezett a 2022-es év aukciójára, amellyel kapcsolatban kijelentette, hogy mára elmondható, hogy nagy sikere volt, és ezen felbuzdulva elhatározták, hogy mennek tovább ezen az úton.

A tájékoztatóeseményen felszólalt Fedeles Tamás oktatási rektorhelyettes is , aki elmondta, hogy nemcsak szerves része az MK a Pécsi Tudományegyetemnek, hanem ékszerdoboza is.

A PTE MK dékánja, Lengyel Péter elmondta, minden művésznek alapvető vágya, hogy megmutassa művészeti teljesítményét, alkotásait, előadásait, és így vannak ezzel az MK hallgatói is.

A szót Bullás József, az aukció egyik kurátora vette át és zárta is a felszólalók sorát, aki elmondta, hogy azért fontos ez az esemény a diákoknak, mert egy közvetlen visszajelzést kapnak a munkáikról, megismerik a nevüket, és berobbanhatnak a művészeti- és a műtárgy piaci életbe, és betekintést kapnak a nagybetűs életbe is egy konkrét üzleti folyamat átélésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!