Hátralévő életem első napja

2023.12.30. 10:30

Az öngyilkosság gondolata foglalkoztat négy magányos embert

December 30-án egy olasz filmdráma a Pécsi Apolló Mozi és a Cinema City műsorára is felkerült. Az alkotás a Hátralévő életem első napja címet viseli.

Bama.hu

A komoly téma elegáns feldolgozása székbeszögező lett

Adott négy igen, egy gyerek, két nő és egy férfi, és mindannyian találkoznak egy titokzatos emberrel. Ők négyen magányos lelkek, akiket foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, a titokzatos férfi pedig egy hetet ad nekik, hogy megnézhessék, milyen lenne a világ nélkülük. Megtudhatják, hogy kiknek hiányoznának, kiknek változtatnák meg az életét, és mindeközben megválaszolhatják maguknak azt a kérdést, hogy képessé válnak-e ismét szeretni önmagukat és az életet?

A filmet Paolo Genovese jegyzi, akinek a nevéhez az elmúlt évek legsikeresebb olasz vígjákéka, a Teljesen idegenek köthető. A Hátralévő életem első napja Genovese saját regényén alapszik, amelyet minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi mozija, Frank Capra Az élet csodaszép című családi darabja ihlette.  A pécsi Apolló Mozi az olasz drámát december 30-án 16 óra 30 perckor, míg a Cinema City 15 óra 20 perckor vetíti. Ellazításnak tökéletes a szilveszteri őrület előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában