Varázslatos világ

2023.12.17. 10:30

Egy nem mindennapi találkozóban lesz részük a gyerekeknek az órán

Újra Varázsóra a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjának 24-es termében, ahol délután 2 órától egy izgalmas világba kalauzolja az előadó az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket.

Czeczon Enikő

Forrás: zsolnaynegyed.hu

Az óra témája a mágnesesség lesz, amelyet meglepő módon, de rengeteg helyen alkalmazunk, használunk az életünkben, így talán az is állítható, hogy ez a jelenség nélkülözhetetlen.  

A mágnesek és elektromágnesek világát sok érdekes és látványos kísérleten keresztül fedezik fel a résztvevők. Készítenek majd mágnest, iránytűt a varázsórán, vasreszelékek segítségével ismerhetik meg a mágneses mezőt, és a kölcsönhatásokat. És itt még nincs vége, szó lesz arról és meg is mutatják, hogy kettőnél több pólusú mágnes is létezik, de egy pólusú nincs, állítanak elő mágneses lebegtetést és mágneses fogaskereket is.  

És ha mindez még mindig nem elégítette ki a kíváncsiságunkat, akkor a foglalkozáson az érdeklődők elmerülnek a fülhallgató, a hangszóró, a dinamó és a villanymotor világában is, hiszen ezek mágnes nélkül nem léteznek, és egy találkozásra is lehet számítani a világ legerősebb mágnesével, a neodímium mágnessel.  

További részletekért keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában