Szörnyecskék

2023.12.14. 10:30

Igazi időutazást ígér ez a szörnyű film

A mostani negyvenesek elsöprő többségének meghatározó gyerekkori emléke a Szörnyecskék című film – amit a pécsi Lyceum utcában található Bar of Legends-ben ma este nyolctól ismét megnézhetünk.

Bama.hu

A főszereplőre mindenki emlékezik

A Szörnyecskék egy 1984-ben készült amerikai horror-komédiafilm, melyet Joe Dante rendezett, s valódi kultstátuszt ért el az évek során.

A történet szerint egy fiatal férfi, Rand Peltzer különleges ajándékot, egy kis, szőrös állatkát, Gizmot szeretne venni kamasz lányának. Meg is szerzi a kis Gizmót, ám nem veszi elég komolyan, hogy vele kapcsolatban szigorúan be kell tartani három alapszabályt: ne érje vízbe, ne kerüljön éles fénybe, és ne egyen éjfél után. Mondanunk sem kell, mindhárom szabályt sikerül megszegni, s ezzel el is indul egy olyan őrület, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A városra ugyanis rászabadul rengeteg kis szörny, amelyek már nem cukik, nem aranyosak, sőt, kegyelmet sem ismernek.

A film a 80-as évek kreatív és szórakoztató stílusában készült, és egyaránt tartalmaz horrorjeleneteket és fekete humorral átszőtt komikus szutuációkat. A karakterek, különösen Gizmo és a rosszindulatú gremlinek kifejezetten szórakoztatóak voltak, ami nagy mértékben hozzájárult a film óriási sikeréhez.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!