Nyílt nap is lesz

2023.12.06. 12:09

Kétnapos ünnepséggel emlékeznek a Széchenyi-díjas magyar építészre

Horler Miklósra, az Ybl-díjas és Széchenyi-díjas magyar építészre emlékeznek december 6-án és 7-én a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

Czeczon Enikő

Mikulás napján délután fél 3-kor veszi kezdetét az építész születésének századik évfordulójára rendezett esemény, amely egy ünnepséggel indul, majd köszöntőt mond Lengyel Péter, a PTE MK dékánja, valamint Raffay Endre, a Művészettörténet Tanszék vezetője. Ezután sor kerül a Horler-emlékérem átadására.

Mindemellett ezen alkalomra az egyetem nyílt napot is szervezett, de lehetőség lesz megnézi a tanszéki Horler Miklós Könyvtárat és a Tóth Melinda könyvtárat, bemutatják a Bocz Gyula életmű-kiállítást a Modern Magyar Képtárban, Tüskés Anna vezetésével, és a résztvevők megtekinthetik a nap folyamán az Ókeresztény Mauzóleumot, valamint a székesegyházi kőtár épületét és az ott található kiállítást, de részesei lehetnek egy hangversenynek és egy sétának is a székesegyházban.

December 7-én a résztvevők sétát tesznek a Zsolnay Negyedben, meglátogatják a Zsolnay Mauzóleumot és a Gyugyi Gyűjteményt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában