A középkort hódíthatják meg

2023.12.18. 15:40

Okosórát nyerhetnek a diákok, ha felépítik Mátyás király otthonát

A teljes Kárpát-medencei diákság, így pécsiek jelentkezését is várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC), a negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre. A FIT Kaland Tehetségverseny egy különleges tanulmányi megmérettetés, melyen a diákok összemérhetik és mélyíthetik ismereteiket.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

Idén hatodik alkalommal szervezi meg az MCC Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét.

A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldására hívja a nevező csapatokat. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot.

Az idei FIT Kaland fókuszában a középkor világa áll, a résztvevők a népmeséken keresztül repülhetnek vissza Mátyás király korába.

A feladathoz négy részterület kapcsolódik. Az első a Rejtélyes építészet címet kapta: a diákok megépíthetik Mátyás otthonának makettjét. A Pénzügyi tudatosság részben válallkozást kell alapítaniuk, üzleti terv készítésével, amely a középkori Magyarországon is érdekes lehet. A harmadik terület a Színház világa: reneszánsz jelmezekben kell felidézniük a Mátyás és Beatrix által szeretett, művészetekben gazdag kort. A negyedik terület pedig a Kreatív írás címet kapta, amely során népmesei elemekkel színesítve kell majd a versenyzőknek leírni egy utazásuk történetét!

– A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség

 – fogalmazza meg a verseny kiírásában az MCC.

A nyertes csapat értékes tárgyi nyereményeket vihet haza (pl.: okosóra, sportkamera) valamint tagjai felvétel nélkül, automatikusan kerülhetnek be a Fiatal Tehetség Program 2024 szeptemberétől induló évfolyamába is.

A három fős csapatok jelentkezését a fit.mcc.hu/fit-kaland oldalon várják. A regisztrációra 2024. január 19-éig, az elkészült projektfeladatok benyújtására február 12-ig van lehetőség.

Forrás: MCC
Forrás: MCC
Forrás: MCC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában