Páratlan előadás

2023.12.03. 10:39

Rozsdás páncélt öltött, befogta rozzant gebéjét és a kalandok nyomába eredt

Újabb balettelőadás elevenedik meg december 3-án délután 6 órakor a pécsi Apolló Moziban, még hozzá Carlos Acosta és Marius Petipa koreografálásában a Don Quijote.

Czeczon Enikő

Forrás: Wikipedia

Don Quijote egy egyszerű kisnemes, aki bohókás volt és szenvedélyes, és imádta a divatos lovagregényeket. A drága könyvek azonban sok pénzt követeltek, amire rá is ment a birtoka, valamint a képzelt történeteket egynek vette a valósággal, és ezért felöltötte rozsdás páncélját, befogta rozzant gebéjét és elindult a kalandok nyomába. Társa is akadt az olykor roppant kínos kalandokban, de alakja mégis fennmaradt. A történetnek a mondanivalója mindenkinek más lehet, de azt érezzük  hogy ennek a lovagnak minden tettét a jó szándék vezérel, szeretné megsegíteni az elesetteket és a gyengéket. Ugyan mosolygunk rajta, de érezzük, hogy tetteivel sok mindenki fölé emelkedik.

A pécsi Apolló Moziban vetített előadás szellemes és bravúros koreográfiai megoldásoktól nyüzsög, és energikus, amelyen megmutatkoznak a Királyi Balett vezető magántáncosainak lenyűgöző virtuozitása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában