Több mint kikapcsolódás

2024.01.12. 10:30

A legintimebb pillanatai tárulnak fel a szaunázásnak

A szauna kerül fókuszba abban az észt-francia-izlandi dokumentumfilmben, amely a Smoke Sauna Sisterhood címet viseli. Az alkotást a pécsi Apolló Mozi január 12-én este fél 8-as kezdéssel mutatja be.

Czeczon Enikő

Fotó: boggy22

A szauna több mint kikapcsolódás, az önmagunkkal való szembenézést is segíti – így tartják az északi országokban. A dokumentumfilm rendezője, Anna Hints lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait. Az izzasztókamrában, amely az erdőben van felállítva, a nők teljesen kitárulkozva beszélnek a legféltettebb titkaikról, vágyaikról, traumatikus emlékeikről, miközben a szemünk láttára mosódnak el a test és lélek határai.  

2023-ban, a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be ez a hipnotikus erejű dokumentumfilm, amely elnyerte a Worlds Cinema szekció legjobb rendezésének járó díját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában