Kiállítás a Nádorban

2024.01.07. 12:00

Az otthonkeresés örömei és gondjai jelennek meg a tárlaton

Új kiállítás nyílik január 11-én Pécsett a Nádor Galériában.

Czeczon Enikő

2021.03.25 Harc. Sok az eladó ingatlan Tolna megyében. REz a ház Harcon eladó. Illusztrációs fotó fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A tárlat a Tiszta udvar, rendes ház címet viseli, amely több kérdést is körül jár: Mit jelent az otthonkeresés? Mire vágyunk igazán? Egy saját helyre, otthonra, amit nem tudnak elvenni tőlünk? Vagy talán mobilitásra, szabadságra, hogy felfedezhessük magunkat és egyben a minket körülvevő világot? 

A kiállításon Bóka Krisztina – Budapesten élő képzőművész, aki 2021 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, és 2023-ban diplomázott szobrász szakon –, és Süttő Anikó – 2019-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőszakán, és tanulmányokat folytatott Észtországban és Lengyelországban – munkái tekinthetők meg, amelyekben az otthonkeresés örömei és gondjai jelennek meg, valamint a gyökérkeresés motívumai és azok a cselekvések, amik a lakóhelyünket otthonossá teszik. 

Január 11-én, délután 7 órakor Csepelyi Adrienn újságíró és író nyitja meg a kiállítást, amely január 27-ig lesz megtekinthető a galéria nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig délután 2 és 6 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában