Sikerkönyvből készült mozifilm

2024.01.04. 10:30

Gyalog vág neki a férfi a 800 kilométeres távnak

Január 4-én négy premierfilmet is vetít a pécsi Apolló Mozi, amelyből az egyik a Harold Fry valószínűtlen utazása, amelyet délután 6 órakor tűztek műsorra.

Czeczon Enikő

Fotó: bbernard

A történet főhőse Harold Fry, aki semmi különöset nem tett élete során, átlagos életet él feleségével egy kis angol városkában. Egy nap azonban levelet kap egy régi ismerősétől, aki rákos lett, és hospice-ba került. Harold előbb csak leveleket ír, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve neki vág egy 800 kilométeres távnak gyalog, hogy személyesen adja át őket. A férfi és különleges útja bekerül a hírekbe, és szenzációvá válik, alkalmi követők és segítők kísérik útját, miközben Harold jobban megismeri önmagát, és számot vet addigi életével.  

A film Rachel Joyce regénye alapján készült, ami már megjelenésekor a könyves toplisták élére került, és nemzetközi bestselleré vált. A kötetet Man Booker-díjra jelölték, és a szerző elnyerte Nagy-Britanniában az év írója elismerést is. Az életigenlő történetből készült már egy rádiójáték, és most a mozivásznon hódítja meg a közönséget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában