A hangulat ezúttal is garantált

2024.01.13. 21:30

Izgalom a tetőfokon: kikerültek a Fishing fellépői

Szerethető, élhető és barátságos. Ez a három jelző sok eseményre igaz, de mégis a legigazabb a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre, amely nélkül a 2024-es esztendő sem lenne ugyanolyan.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Alig telt el pár hét, hónap a 2023-as Fishing on Orfű után, de már érkeztek az olyan kommentek a csoportokba, közösségi oldalakra, amelyekben az alábbi kérdések szerepeltek: Mi lesz a jövő évi dátum? Kik lesznek a fellépők? Ugye lesz Csaknekedkislány? Sokan pedig már az elérhető szállások után érdeklődtek. 

Aztán viszonylag gyorsan ki is derült a legfrissebb dátum. A fesztivál idén június 26-tól június 29-ig tart majd, és a jegyvásárlás is elindult már az előző évben – le is fagyott a rendszer, ahogy mindenki minél hamarabb meg akarta vásárolni a belépőjét, még úgy is, hogy a fellépőkről akkor egyetlen hír sem érkezett. 

Január 9-én azonban a nevek is berobbantak, sőt, napokra lebontva felkerültek a hivatalos honlapra – nem meglepő, hogy utána megint rengetegen rohamozták meg az oldalt bérletvásárlás céljából.

De most nézzük a teljesség igénye nélkül, hogy milyen előadókat köszönthet a Fishing on Orfű színpadjain a fesztiválközönség. 

Az első nap fellépői között szerepel a Bohemian Betyars, akik tavaly is olyan fesztiválhangulatot teremtettek, hogy a koncert után simán meglehetett mondani, hogy ki volt rajta, hiszen a táncolástól kifulladva estek be a következő bulira. Június 26-án érkezik még a Made in Pécs Fesztiválon is fellépő szegedi Hűvös zenekar, de a Bongor-, Mikee Mykanic-, Vodka for Kids-rajongók is örülhetnek. A Kacaj sem maradhatott ki a fellépők sorából, akik a Borfalu pódiumán kaptak helyet, de biztosak vagyunk abban, hogy ők már most kinőtték azt a helyet. 

Sokak örömére az idei fesztiválprogramból sem marad ki az Aurevoir, de érkezik az Elefánt és az Esti Kornél is, valamint a Nagyszínpadon kapott helyett Krúbi, illetve nem maradhatott ki Beton.Hofi sem a fellépők sorából. A csütörtöki napon fellép a pécsi Doggos, a Kubalibre, valamint a Filc zenekar is, és ezen a napon már olyan fellépő is érkezik majd, aki a fesztivál tehetségkeresőjéből kerül majd ki. 

Június 28-án még nagyobb öröm lehet úrrá a fesztiválozókon, hiszen fel fog lépni a Csaknekedkislány zenekar, akiket már a tavalyi esztendőben is nagyon hiányoltak, de érkezik a nagyobb nevek közül még a 30Y, a Quimby, a Hiperkarma is. 

A zárónap is tele lesz zenei izgalmakkal, hiszen a Bëlga a Nagyszínpadon kapott helyet, amit nem is csodálunk, hiszen bár 2023-ban a második legnagyobb pódiumon léptek fel, ám olyan tömeg gyűlt össze koncertjükön, hogy nem is lehetett kérdés, hogy őket újra meghívják, csak az eggyel nagyobb színpadon fognak helyet kapni. Június 28-án érkezik a Vad Fruttik, az Ivan & The Parazol, Boebeck, a Sorbonne Sexual, a Felső tízezer és a Grabovski is. 

Mindezen fellépők mellett a lemezlovasokat – DJ Suhaid, Tesco Disco, Urban Vinyl, DJ Elf DJ Suhaid, Tesco Disco, Urban Vinyl, DJ Elf – sem hanyagolják 2024-ben, akik még inkább emelik majd a fesztiválhangulatot. 

Úgyhogy már most beírhatjuk a naptárba a dátumot – és számolhatjuk visszafelé a napokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában