A színpadon mindig más lehet

2024.01.27. 20:05

Kamerákon innen és túl: Kovács Panka színésznővel beszélgettünk

Nem egy filmsorozatban láthatta már a közönség Kovács Pankát, aki a kamerákon túl több teátrum színpadán is játszik. A tavalyi évadban sikerrel debütált a Pécsi Nemzeti Színházban Az üvegcipő Irmájaként, ősztől a társulat tagja. A fiatal tehetség példaképe Audrey Hepburn, akivel nemcsak táncos múltja, kifinomultan nőies, mégis humoros alakításai, hanem optimista életigenlése is közös vonást jelent.

Mohay Réka

Kezdetekről, sorozat- és színházi szerepekről beszélgettünk Kovács Pankával, de a vegánság, a szerelem és egy korai kínai modellszerződés is szóba került. 
Először is arról kérdeztük, miként vezetett az útja Pécsre, ahol immár a társulat tagja. 

– Kaposváron egy előadásban játszottam Vidákovics Szlávennel, Lipics Zsolt is ebben látott először. Ott ismerkedtünk meg és így hívtak Pécsre Az üvegcipő Irmájának megformálására. Nagyon jól sikerült a bemutató és szerződést ajánlottak. Jól éreztem magam a próbafolyamat során, utána beugrottam A miniszter félrelépbe is. Úgy gondoltam, miért ne adjak esélyt ennek a lehetőségnek. Azóta is pozitívak a tapasztalataim, olyan a társulat, amilyennek elsőre is éreztem, családias, barátságos. Az ingázás picit azért megvisel, ugyanis Pesten élek és több helyen is játszom, de amikor itt vagyok, az mindig jó élmény 

– mesélte Panka. 

Elárulta, bár Szegeden született, közel tíz éve Pest az otthona, ott él szintén szakmabeli párjával. 
A művésznő arról is mesélt, hogy viszonylag későn, középiskolás évei végén fogalmazódott meg benne, hogy színésznő szeretne lenni. 

– Biológia-kémia szakos osztályba jártam, s szívesen foglalkoztam volna ezzel, de úgy éreztem, valami mégis hiányozna. A gimnáziumi szerelmem táncos volt, így sokszor jártam a bemutatóikra és megtetszett a közeg. Rájöttem, pont erre vágyom, hiszen ebben a színes világban egy kicsit mindig más lehetek. Persze akkor még sokkal egyszerűbbnek képzeltem a színészi pályát, a valóságban ez jóval nehezebb, de összességében bejött és nagyon szeretem csinálni

 – mondta Kovács Panka. 

Panka elárulta, gimnáziumban néhány hónapig Kínában dolgozott modellként, ami a tapasztalatokon túl megerősítette benne azt az érzést is, hogy bármilyen nehéz helyzettel is szembesül, képes azt megoldani. 

Már a színművészeti egyetemi tanulmányai során elkezdett felkéréseket kapni reklámok forgatására, majd fokozatosan több sorozat castingján is sikerrel szerepelt. Többek között A Tanár, az Apatigris és a 200 első randi filmsorozatokban is játszott. 

Színházi munkái során eddig igen sokféle karakter megformálására kérték már fel. „A kedvenc szerepköröm azonban a komika, ebben érzem magam a legjobban”, állapította meg a fiatal színésznő. 
 

– Óriási kedvencem Audrey Hepburn, az összes filmjét láttam, az életrajzát is sokat forgattam, őt nagyon szeretem

 – válaszolta Panka arra a kérdésre, van-e példaképe a valaha élt színésznők közül. 

Kovács Pankával a pécsi közönség az idei évadban Az üvegcipő, a Nyolc nő, A miniszter félrelép, illetve A király beszéde előadásokban találkozhat, de a közelben még Kaposváron is láthatják a Csiky Gergely Színház Meseautójában és a Legénybúcsúban. 

A Bama.hu-n hamarosan megjelenő podcastadásában hallhatják majd a színésznővel folytatott teljes beszélgetést, ahol azt is elárulta, dolgozott-e már egy előadásban párjával, hogy miért lett vegán, illetve, hogy mit tanácsol a színésznek készülő fiataloknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában