A végtelen város

2024.01.28. 14:28

Olyan utazásra indulunk, amelyet aztán soha nem feledünk

A sci-fi műfaj bizony tartogat meglepetéseket, ráadásul nem egy ezek közül egészen felvillanyozó tud lenni – és mi ennek nagyon örülünk.

Bama.hu

A hivatalos ismertető azonnal elárulja, miért is szerettük olyan nagyon ezt a könyvet. Eszerint adott egy táncos, egy révész és egy lovag, akik elindulnak a tiltott városba. Céljuk, hogy rázárják a tízezer kaput a hódítóra, aki elsőként intézett sikeres támadást a Városlánc központja ellen. Egy titokzatos lény, az Árnyak Királynője üldözi őket, akihez talán több szálon kötődnek, mint ahogy sejtik. Útjuk a sötétség mélyére vezet, ahol a legyőzhetetlen kauzalitás az úr, és minden döntés a legnagyobb árat követeli. 

Michael Walden rendhagyó sci-fije különleges utazásra hív: ahogy a fenti mondatokból is kiderül, nem hagyományos könyvet lapozgathatunk, hanem egy olyat, amely folyamatosan kalandozik a műfajok között, és emiatt egy pillanatig sem tudhatjuk, milyen kaland vár ránk a következő oldalakon. Nagy fordulatok, hihetetlen izgalmak váltják egymást,  kapkodjuk a fejünket gyakorta, de ha engedjük, hogy beszippantson minket is teljesen ez a konstruált világ, akkor óriási élményben lesz részünk, akkor mi is ott kalandozunk majd a hősökkel, és küzdünk valami megmagyarázhatatlanért. 

Michael Walden: A ​végtelen város 

Galaktika Metropolis Kiadó, 2023.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában