Bosszús rajongók

2024.01.21. 10:30

Rémálom: pokoli tortúra válik a hirtelen jött hírnévből

Nicholas Cage már januárban bevette a mozikat, hiszen legújabb alkotását már vetítik a mozik, köztük a pécsi Apolló Mozi és a Cinema City is. Január 21-én mindkét filmszínházban megnézhetik az érdeklődők ezt a horrornak és egyben vígjátéknak titulált filmet.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A film hivatalosa leírása a következő kérdéssel kezdődik: Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez történik Paullal, a biológiaprofesszorral, aki meglehetősen szürke családi életet él. Sokáig úgy érezte, hogy karrierje zsákutcába került, és kollégái sikerei frusztrálták, azonban a hírnév utoléri őt is, de nem annak köszönhetően, hogy befejezte könyvét, hanem annak, hogy egyre több ember álmában megjelenik. Olyanok is álmodnak vele, akikkel korábban sohasem találkozott. Mindez eleinte bosszantó, aztán imponálóvá válik, de végül pokoli tortúra lesz belőle, amikor Paul a rémálmok lidércévé válik és rajongói ellene fordulnak.  

Az alkotás az A24 produkciós iroda égisze alatt készült, és Nicholas Cage alakítását már most Oscar-érdemesnek tartják, hiszen, ahogy írják: felejthetetlenül szórakoztató módon gúnyolja ki a társadalmunk kulturális stigmáit.

A filmet a pécsi Apolló Mozi január 21-én 19 óra 30 perckor, míg a pécsi Cinema City 20 óra 20 perckor vetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában