Régi álomból új álom

2024.02.04. 10:30

A csúnya vereség után egyetlen csapat sem tette be a lábát a hazai pályára

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében a zárónapon, azaz február 4-én este 19 óra 50 perckor vetítik A mi kis hazai pályánk című izlandi alkotást.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

Vidar Gylfasonnak, a mindössze 369 lakosú kis izlandi halászfalu, Hellissandur futball edzőjének huszonöt évvel ezelőtt volt egy nagy álma: focipályát építeni összefogással a lávafolyam területén, amely megfelel a nemzeti FA-kupa szabályainak. 

Közösen, vödrönként hordták a födet, az egész falu füvesített, és megépült egy álom-pálya. De azóta egyetlen csapat sem tette be a lábát a hazai pályára, mióta az akkori csapat idegenben csúnyán kikapott. Több, mint húsz év után az akkori edző fia, Kari elhatározta, hogy végre hazai pályán győzelemre viszi Hellissandur szellemét és megvalósítja apja álmát. Megpróbálja összeszedni az egykori, mára már sörhasú csapatot, amelynek újjáépítésben szerencséjére futballista kamaszok és még egy hölgy is segít.  

A film rendezője Smari Gunn, aki egy önjelölt futballszakértő, aki imádja a játékot, és minden jó történetben megtalálja a humort.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában