Szenvedélyes románc

2024.02.06. 10:09

A legnagyobb gyönyört a konyhában éli át a férfi és a nő

A szenvedély íze egy francia történelmi dráma, amelyet a pécsi Apolló Mozi és a Cinema City is vetíteni fog február 6-án.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: CravenA

Az alkotásban adott egy kivételes tehetségű szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant. A nő és a férfi húsz éve alkotnak együtt egy gyönyörű francia udvarház konyhájában. Különleges kapcsolatukból lenyűgöző gasztronómiai remekművek születnek, amelyek még a világ leghíresebb szakácsait is ámulatba ejtik. Az évek alatt kettejük között egyre mélyebb kapcsolat alakul ki, de a férfinak azzal kell szembesülnie, hogy Eugenie nem kíván feleségül menni hozzá. Ezen okból kifolyólag Dodin főzni kezd a nőnek, hogy bizonyítsa: nem csupán feleséget, hanem egyenrangú társat keres benne.  

A francia alkotás elnyerte a világ legrangosabb filmszemléje, a Cannes-i Filmfesztivál Legjobb Rendezése díjat, amit február 6-án az Apolló Mozi este fél 8-kor, míg a Cinema City délután fél 2-kor vetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában