Elkápráztatnak

2024.02.07. 10:00

A magyar jazz-történelem elismert zenésze lép színpadra Pécsen

A Living Room Jazz Club keretében kerül sor az EGRI 58 - Születésnapi Jazz Est című koncertre február 8-án este 9 órai kezdettel a Nappaliban.

Czeczon Enikő

Fotó: Evannovostro

Ezen a zenei eseményen, amire neve is utal, egy születésnapot ünnepelnek, méghozzá a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Szabó Gábor díjas előadóművész, Egri Jánosét, aki 58. életévébe fog lépni. A művész tizenhét éves kora óta aktív muzsikus, a nyolcvanas évek óta generációjának legkiválóbb, világot bejárt nagybőgőse, valamint basszusgitárosa. Egri János számos formációban megfordult már, így a világ számtalan pontján mutathatta meg tudását. Olyan világhírű muzsikusokkal játszott együtt, mint Frank Zappa, Pat Metheny, James Moody, Tony Scott és még sorolhatnánk.  

A koncerten fellép az Egri a négyzeten formáció, akik két vendégművésszel, Soso Lakatos Sándor alt szaxofonossal, Uher-Győrfi Bálint tenor szaxofonossal kiegészülve kápráztatják el a közönséget. 

További részletek olvashatók a koncertről a Facebook-eseménynél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában