Vakmerő utazás

2024.02.11. 11:33

A világ legritkább barátsága alakult ki az Amazonas esőerdejében

A vasárnap szóljon a kikapcsolódásról, amelyhez tökéletes választás a mozi. Február 11-én egy családi filmet is műsorra tűzött a pécsi Cinema City és az Uránia Mozi is, amely az Emma és a fekete jaguár címet viseli.

Czeczon Enikő

A film főhőse Emma, aki az Amazonaas esőerdejében nőtt fel, és ennek köszönhetően a világ legritkább barátsága adatott meg számára, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Azonban egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban a lánynak el kell hagynia az erdőt és a barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken keresztül arról ábrándozik, hogy visszatér a dzsungelbe. Egy nap Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. A lány biológiatanára, Anja sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.  

A filmrendezője a César-díjas Gilles de Maistre, aki nem csak direktorként, hanem újságíróként és színészként is dolgozik. Riporterként és dokumentumfilm készítőként bejárta a világot, hogy felhívja a figyelmet és tájékoztassa az embereket a háborúkról, az éhínségről, a gerillákról, a hajléktalanságról, az erőszakról és a természeti katasztrófákról.

A pécsi Cinema City háromszor – 10.15; 14:30; 18:00 –, míg az Uránia Mozi egyszer – 14:15 – vetíti az Emma és a fekete jaguárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában