Többször is vetítik

2024.02.05. 12:02

Elkerülhetetlennek tűnik az összecsapás a két férfi között

Már vetítik a pécsi mozik Dánia idei Oscar nevezett filmjét, A fattyút. Február 5-én a pécsi Apolló Mozi és a Cinema City is vetíti az alkotást.

Czeczon Enikő

A megtörtént eseményeket feldolgozó film 1755-ben játszódik, amikor is Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést. Meg akarja hódítani a zord, lakatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében, de szembe találja magát egy könyörtelen helyi földesúrral, aki másképpen gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen azonban  keményfejű és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. A két fél között így az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik, és  a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére. 

Az Ida Jessen regényéből készült filmet február 5-én az Apolló Mozi egyszer – 16:45 –, míg a Cinema City háromszor – 13:10; 17:10; 19:45 – vetíti. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában