Bravó!

2024.02.09. 15:20

Óriási sikert aratott a szászvári társulat a Nemzeti Színházban

Wald Kata

Óriási sikert aratott a szászvári amatőr színjátszó csoport a Nemzeti Színházban – az országos Pajtaszínház programban idén Szászvár képviselhette Baranya vármegyét, a január 27-i budapesti előadást vastapssal jutalmazta a közönség. A február 3-i helyi bemutatón pedig teljesen megtelt a szászvári közösségi ház nagyterme - a produkciót ott is hatalmas siker övezte, és azóta több felkérést is kapott a társulat további fellépésekre, újabb településeken.

 Szászváron már régen megfogalmazódott az igény egy amatőr színtársulat létrehozására  – a Nemzeti Színház és a Nemzeti Művelődési Intézet közös pályázata, a Pajtaszínház program remek lehetőséget kínált az induláshoz. A színjátszók között volt, aki a szervezők felhívására jelentkezett, és volt, akit személyesen kerestek fel és invitáltak a csoportba. Nem előre megírt darabot választottak, hanem népmeséket és székely vicceket fűztek össze kerek történetté, kiegészítve táncbetétekkel, énekekkel, egy egészen egyedi produkciót létrehozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában