Többen is hivatalosak

2024.02.14. 21:30

Szekeres Adriennek találkozója lesz Pécsen

Az elkövetkező három hétben az igényes klasszikus zene kapja a főszerepet, de jön két különleges könnyűzenei est is.

Mészáros B. Endre

A kép illusztráció

Fotó: wjarek

Egy fantasztikus farsangi koncerttel búcsúztatja a telet a Pannon Filharmonikusok február 24-én 18 órakor a Kodály Központban. A régi korok könnyűzenéjét veszik elő, Bach, Mozart, Saint-Saëns, Haydn és Verdi szerzeményeit. A fuvolaszólókat Gárdai Viktóriától, a zenekar művészétől az éneket Bergovecz Dávid tenortól hallhatjuk, a szómester Horváth Krisztián, az együttest Tóth Sámuel Csaba vezényli. 

A Művészbejáró 29-én 19 órai hangversenyén Herpay Ágnes fagottművész DLA köszön el a szimfonikus zenekari játéktól. Ebből az alkalomból hegedű, zongora, klarinét, több vonós hangszer, lant és orgona kíséretében, táncművészek közreműködésével Bach, Poulenc, Vivaldi, és kortárs szerzők művei csendülnek fel. 

A Dzsászti Énekstúdió jubilál március 2-án 18 órakor (11 évesek), a Befutók 2. című műsorban a város legtehetségesebb fiatal énekeseit és zenészeit hallhatja a közönség a D.I.P trio és az L1 zenekar kíséretében. A műsorban pop, jazz és rock klasszikusok hallhatók, vendégként pedig fellép Mehringer Marcell.

A Mesterbérlet következő koncertje is erre az időszakra esik, március 3-án 18 órakor a Filharmónia Magyarország szervezésében Bach: János-passióját adja elő Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus. A mű 1724. évi ősváltozata olyan szólistákkal hangzik el, mint Bernhard Berchtold, Stephan MacLeod, Kovács Ágnes, Balogh Eszter és Megyesi Zoltán.

Eközben a Zsolnay Negyed E78-as termében a könnyűzenének is lesz néhány nagy pillanata

Február 24-én 19.30 órakor Szekeres Adrien és László Boldizsár lép fel.  Az est során ismert dalok és duettek hangoznak el, zongorán közreműködik a Cotton Club Singers állandó zongoristája, Pataj György.

Majd február 29-én 20 órától Áron András ötödik, The Moment című nagylemeze hallható, melyet tavaly ősszel rögzített Nashville, Tennessee-ben. Róla tudni kell, hogy zenekaraival metalos rockot játszik, szólóestjein viszont líraibb, folkos, countrys, blues-os hangzású dalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában