Rapidrandi

2024.02.06. 12:45

Színes programokkal dobják fel az amúgy annyira nem is szürke februári hétköznapokat

Február első teljes hetének, annyira nem is szürke – bővelkedni fog napsütésben – hétköznapjait és hétvégéjét is számos programmal igyekszik színesebbé tenni a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

Czeczon Enikő

Fotó: Thomas Barwick

A ZsöK egyik kiemelkedő programjára február 7-én 18 órakor kerül sor az E78 koncertteremben, a program a Vihar­álló szerelem címet viseli. Ez dr. Mihalec Gábor előadása, aki a járvány kezdetén egy 1300 fős kutatást végzett. Arra kereste a választ, hogy mi a különbség azon párok és családok között, akik nyomás alatt is képesek fejlődni, valamint azok között, akik a nyomás hatására elindulnak lefelé a lejtőn. Hét gyakorlati terület kristályosodott ki a több mint százezer adat statisztikai elemzése után, amelyekben a közös pont az, hogy tanulható. Ez annyit jelent, hogy megtanulható, hogy hogyan lehet erős párként működni, és ehhez ad támpontot és segítséget az előadás. 

A Pécsi Galéria ad otthont a másik kiemelt programnak, amely Tóth Zsuzsa és Lengyel Péter szobrászművészek közös kiállítása. A tárlat a Territory címet viseli, és február 8-án nyílik 17 órakor. Tóth Zsuzsa azokra a személyes terekre reflektál munkáiban az általa használt motívumokkal, amelyek az emlékei részét képezik. Míg Lengyel Péter alkotásai a háborúhoz és a népirtáshoz kötődő bűn természetével foglalkoznak. 
Február 9-én folytatódik a Metronóm Jazz Klub, amelynek keretében a Borbély Mihály Polygon trió lép fel. A formáció különleges zenei hangzást alakított ki, és a hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek Bulgáriában, Észtországban, Szlovéniában és New Yorkban is. 

Hogyha már február, akkor nem feledkezhetünk meg a Valentin-napról, és a ZsöK sem tett így, mert február 10-én rapidrandit szerveznek az E78 kávézóban három korosztály számára – 25–35, 35–45 és 45–60 évesek – különböző időpontokban. Az eseményen kellemes körülmények között, ajándék itallal, profi randimester segítségével hét darab minirandin vehetnek részt az érdeklődők. 


 

Az események részleteiért és további programokért keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!