Menjünk hétfőn is moziba

2024.03.18. 10:30

A 13 éves lány új iskolába kerül, de ott is a középiskolai rivalizálás középpontjába kerül

Mindennap, így hétfőn is tökéletes program a moziba járás. A pécsi Cinema City pedig minden korosztály, minden műfaj kedvelőjét igyekszik kielégíteni, így a műsorban helyett kapott egy német családi vígjáték is, ami A repülő osztály címet viseli. Március 18-án az alkotást két alkalommal – 16:10; 19:15 – vetíti a filmszínház.

Czeczon Enikő

A történet főhőse a tehetséges 13 éves Martina, aki Berlinben él egy lakótelepen, és napról-napra rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. A fiatal lány egy nap megkapja élete lehetőségét: ösztöndíjat nyer egy festői alpesi településen található, rangos bentlakásos iskolába. Martina számára az új gimnázium egy új esély, aki csak tanulni szeretne és elkerülni a bajt. Hamarosan azonban a tini itt a középiskolai rivalizálás középpontjában találja magát.

A történet a Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendő Eric Kästner – Két Lotti, Emíl és a detektívek – ifjúsági regényén alapul. A különbség a film és a könyv között az, hogy mai kortárs közegbe helyezték a történetet, és az alkotást a mai fiatalok igényeihez igazították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában