Rendhagyó passiójátékra készülnek

2024.03.02. 19:30

A szenvedéstörténetet megelevenítő misztériumjáték virágvasárnap a Tettye-parkban lesz látható

A kivételes szépségű Tettye-parkban lesz látható idén a passiójáték - a Pécsi Egyházmegye közlése szerint a hagyományoktól eltérően ezúttal nem kíséri majd menet a passió történéseit, hanem fix helyszínen, a Mecsek déli oldalán fekvő Tettye-park műemlék romjának falai között idézik fel Jézus szenvedésének pillanatait, amely méltó helyszínt biztosít a nagyhét történéseinek bemutatására.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megelevenítő szabadtéri misztériumjáték, amely a jeruzsálemi bevonulástól Jézus kereszthaláláig mutatja be a nagyhét eseményeit, március 24-én, virágvasárnap 15 órakor lesz látható. 

- A passiójátékot ez alkalommal a Bólyi Keresztény Színjátszó Közösség viszi színre. Közreműködnek a Sopianae Reviviscit Történelmi, Hagyományőrző Egyesület, a PécsiKatifi és a Szent Mór Iskolaközpont önkéntes fiataljai

 - adta hírül a Pécsi Egyházmegye. 

A passiójáték hagyománya eredetileg a szentírási szakaszok templomi felolvasásából fejlődött önálló, dramatizált műfajjá, amelyet ma már világszerte keltenek életre a keresztény közösségek a húsvétot megelőző napokban. 

A Pécsi Egyházmegyei Hivatal 2023-ban határozott arról, hogy a korábbi években nagy érdeklődésre számot tartott passiójátékot és a városi keresztutat évenkénti váltásban rendezi meg. A páratlan naptári évben városi keresztutat járnak, a páros években pedig a passió jelenetei elevenednek meg Pécsett.

A Bólyi Keresztény Színjátszó Közösség tagjai hónapok óta készülnek a nagy feladatra: - Az eddigi felkészülésünket az égiek érezhető áldása kísérte. Azon munkálkodunk, hogy ez az alakuló-formálódó misztériumjáték Krisztus szenvedéséről sokak számára maradandó vallási élményt jelenthessen – osztotta meg gondolatait Iváncsits Tamás zenei rendező a közösségi oldalán.

- A Pécsi Egyházmegyei Hivatal szervezésében, Pécs város támogatásával életre keltett tettyei passió az érdeklődők számára ingyenesen tekinthető meg virágvasárnap, 15 órakor

 - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában