Színes kavalkád

2024.03.08. 18:30

Bemutatják kultúrájukat a külföldi hallgatók

A 2023-as év jelentős volt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata által szervezett Nemzetközi Est nevet viselő esemény életében, hiszen sok év kihagyás után, akkor tartották meg újra a rendezvényt az Expo Centerben.

Czeczon Enikő

A hagyomány pedig idén is folytatódik. Március 9-én, délután 7 órai kezdettel újra megtapasztalható lesz a pécsi egyetem sokszínűsége.  

A rendezvény eredetileg azért jött létre, hogy az orvoskaron végzett külföldi hallgatóknak lehetőségük legyen összegyűlni. Az évek alatt azonban egy olyan nagyobb eseménnyé nőtte ki magát, amely nemcsak az egyetemistákat, hanem a pécsi lakosokat is megmozgatja.  

A Nemzetközi Est teret ad minden kultúrának, és lehetőséget teremt arra, hogy bemutassák azt az érdeklődőknek. A hallgatók nemzeti ételekkel készülnek, kultúrájukra jellemző hagyományos öltözéket viselnek, de tánccal és zenével is emelik az est fényét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában