A város és az egyetem hírnevét is öregbíti a Nemzetközi Est

Zsigmond József

Meglepődhetett, aki szombaton a pécsi Expo Center felé vette az útját. A sátorépítmény környékén olyan érzése támadt az embernek, hogy a világ összes országából érkeztek fiatalok a baranyai vármegyeszékhelyre. Nem, nem diplomáciai küldöttségek tartottak fórumot Pécsen, hanem a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának hagyományosnak mondható Nemzetközi Estjét rendezték meg. 

A Pécsi Tudományegyetem korábban célul tűzte ki, hogy mivel a campuson rengeteg külföldi diák tanul, így megpróbálja ezt a sokszínűséget bemutatni, hogy ismerjék meg egymás kultúráját, nemzeti ételét, viseletét, zenéjét. A külföldi diákok örömmel vették, és veszik ki részüket abban, hogy bemutassák nemzetüket. A felállított standoknál népviseletbe öltözve kínálták a nemzeti ételeiket, amit maguk készítettek el a rendezvényre. Kis túlzással élve, a világ minden tájának ételeit kóstolhatta, aki kilátogatott a rendezvényre, és közben megismerhette az ázsiai, afrikai, amerikai és európai kontinens országainak népviseleteit. 

Kijelenthető, hogy a PTE egy olyan intézmény, amely megmutatja, hogy a nemzetek tudnak egymás mellett élni, elfogadják egymás kultúráját, hagyományát. A Nemzetközi Est pedig egy olyan rendezvény, amely közelebb hozza a nemzetiségeket, és ennek a rendezvénynek köszönhetően az egyetem és Pécs városa jó hírneve a világ számos országába eljut.