Színház

2024.03.17. 16:20

Dühös dáma kavarja fel Drávaszabolcs életét

A Déryné Program keretén belül Csokonai Dorottya című előadását mutatják be Drávaszabolcson, április 3-án 17 órakor a kultúrházban.

Mohay Réka

– A Dorottya nemcsak szellemes, vagány, csavaros komédia a férfiak ellen fölkelő, elhanyagolt és dühös dámákról, hanem korának talán legmerészebb társadalomkritikai kiáltványa is – írják a szervezők.

A Déryné Program ajánlója alapján a Dorottya szerelmi vígeposz is; minden sorából a legcsodálatosabb emberi érzelem dicsérete sugárzik. Ugyanakkor a Dorottya a szabadság és az egyéniség himnusza is; arra ébreszti rá főhőseit, a pártában maradt, öregecske dámákat, hogy bizony mindenkiben lakozik egy belső szépség, csak fel kell fedezni, fel kell ébreszteni azt.

Dorottya szerepében Nagy-Kálózy Esztert láthatjuk, a Költőt Illés Dániel, Gergőt Trokán Péter formálja meg a budapesti Gózon Gyula Kamaraszínház vendégelőadásában. További szerepekben látható lesz még többek között Tűzkő Sándor és Martin Márta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!