Források nyomában

2024.03.01. 10:30

Egy közepesen nehéz túrát szerveznek a Közép-Mecsekbe

Folytatódik a természetvédelmet és környezettudatosságot előtérbe helyező Forrás túra sorozat március 2-án délelőtt 9 órakor.

Czeczon Enikő

A témakörben megrendezett második túra során a Közép-Mecsek lesz a cél, ahol az érdeklődők felfedezhetik a forrásokat. A kirándulás találkozási pontja Árpádtető, ahonnan elindulva érintik a túrázók a Tripammer-fát, a Páfrányost, a Kőlyuk-barlangot, a Nagy-Mély völgyet, a Kereszt-kunyhót, Melegmányt, a Tripammer-fát, az Andor-forrást, a Zsolnay-kutat, a Bokor-forrást, a Rigó-kutat és végül visszaérkeznek a célállomásra, Árpádtetőre.  

A túra hossza 16 kilométer, míg szintemelkedése 420 méter, amely így egy közepesen nehéz túrának számít.  

A HOTE - Hosszúhetényi Turista Egyesület szervezésében megvalósuló gyalogtúrára vezetője Kláricsné Kemler Viola lesz. A túrára a következő felszerelések szükségesek: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik), és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák, az egésznapos víz és élelmiszer mennyiség hordozására. 

A túra iránt érdeklődni Takács Ferencnél lehet a 06 20 805 3405-ös telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában